Hacamat Noktaları Nelerdir?

Hacamatın önemi

 

Hastaların şikayetlerine göre kesiklerin yapılacağı ve kupaların yerleştirileceği hacamat noktaları farklılık gösteriyor. Tedavi noktaları biriken deneyimlere ve modern tıbbın tekniklerine göre belirleniyor. Uzmanların tedavi noktalarına ve hangi hastalığa iyi geldiğine dair bilgili olması gerekiyor. Çünkü doğru bölgeye yapılan hacamat, çok daha hızlı sonuç veriyor ve tedavinin etkisi uzun süreli oluyor.Uzmanların doğru karar verebilmesi için hastaların şikayetlerini eksiksiz bir şekilde belirtmelerini istiyor. Sabun’a göre; tedavi sürecinde şeffaf olmak hem hastaya hem de uzmana güven ve rahatlık veriyor.

Günümüzde tedavi yapılacak alanlar hacamat noktaları şeması adı altında yayınlanıyor. Birçok uzmana da rehber olan bu şema sayesinde hangi bölgenin hangi problemlere iyi geldiği ayrıntılı olarak açıklanıyor. Söz konusu şemaya göre hacamat bölgeleri şöyle sıralanıyor:

  • Kafa Arkası: Tedavinin en sık uygulandığı bölgelerden birisidir. Saçların kesilmeden hacamatın uygulanması da mümkündür. Daha çok beyin ve çevresini ilgilendiren problemlerde tercih edilmektedir. Depresyon gibi psikolojik problemleri olan, şiddetli baş ağrısı çeken, saç dökülmesi görülen, ağız içinde çeşitli yaralar çıkan hastalarda kafa arkası hacamat noktaları arasında en idealidir.
  • Boyun: Eski tarihlerden beri kupa tedavisinin değişmeyen noktalarından birisidir. Göz problemlerinden oldukça etkili olduğu gözlemlenmektedir. Bunun yanında tiroit ve lenf bezi sorunu bulunan hastaların rahatladığı belirtilmektedir.
  • Kulak Arakası: Kafadan hacamatın yapıldığı bölgelerden birisidir. Hacamat noktaları şeması içinde özel bir yeri vardır. Günümüzde sıkça karşılaşılan burun ve boğaz enfeksiyonlarında tesirlidir. Karaciğer ağrısını azaltır ve baş ağrısı çeken hastaların şikayetlerini dindirir.
  • Omuzlar:Hacamat uzmanlarının daha rahat uyguladığı ve oldukça faydalı olan bir yöntemdir. Akciğer problemlerinde ilk akla gelen bölgedir ve tansiyon rahatsızlıklarında genel tedaviye yardımcı bir yanı vardır. Meslek hastalığı olarak görülen boyun ve omuz ağrılarında da hastaların yüzünü güldürmektedir.
  • Bel: Özellikle fıtık hastalarında şifa vericidir. Bunun yanında kadınlara özel hastalıklarda tedaviye katkısı büyüktür. İdrar tutamayan hastalarda kasların güçlenmesine yardımcı olur. En sık uygulanan hacamat noktaları içerisindedir.

 

En Makbul Hacamat Noktası Neresidir?

 

 

Kanın aktığı her yerde hacamatın yapılması mümkündür. Artık faydası kalmamış çeşitli kimyasal maddelerle ve ilca birikintileri ile dolmuş olan kanın temizlenmesi için vücudun çoğu bölgesine kupa senası yapılabilmektedir. Hacamat noktaları şeması yukarıda saydığımız ana bölgelerden daha fazla bir alanı içermektedir ve çok daha ayrıntılıdır. Kürek kemikleri, kuyruk sokumu, dizler, bıngıldak, kollar ve kalça arası bunlardan bazılarıdır. 

 

Etiketler: Hacamat, Hacamat Malzemeleri, Hacamat Kupası, Hacamat Seti, Bisturi, Pedli Flaster, Eldiven
Haziran 13, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR